Ma 2020. február 19., szerda, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
Időjárás
Hold állása
Fogyó hold (Crescent)
Fogyó hold (Crescent)
25 napos
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa50
mod_vvisit_counterTegnap73
mod_vvisit_counterEzen a héten192

Patonai vaddisznó-pörkölt erdei gombákkal

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1,5 kg vaddisznó lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg sertészsír
  • 60dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál pirospaprika
  • 50dkg erdei gomba (rókagomba, őzlábgomba, tintagomba, laskagomba)
  • Ízlés szerint a következők: só, őrölt kömény, majoranna, babérlevél, borókabogyó, erős paprika.
  • 0,8 dl száraz vörösbor

Elkészítés

A vaddisznó lapockát jól megmossuk, és kockára vágjuk. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, az 1X1 cm-es kockára aprított hagymát hozzáadjuk és aranysárgára pirítjuk. Ezt követően megtisztított, kockára darabolt paradicsomot és paprikát, zúzott fokhagymát hozzáadjuk és lassú tűzön zsírjára visszapirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, és jól elkeverjük, kb. 1dl vízzel felengedjük és beletesszük a vaddisznóhúst. Hozzáadjuk a fűszereket, és pároljuk. A gombákat a már majdnem puha húshoz adjuk és együtt készre pároljuk, ekkor adjuk hozzá a már főzés során sokat kóstolgatott vörösbort.

Köret: tetszés szerint lehet: sós burgonya, tarhonya vagy galuska.

(Őz- vagy szarvashúsból is készíthetjük.)

Jó étvágyat!

Bálint Attila