Ma 2020. február 19., szerda, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
Időjárás
Hold állása
Fogyó hold (Crescent)
Fogyó hold (Crescent)
25 napos
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa45
mod_vvisit_counterTegnap73
mod_vvisit_counterEzen a héten187

Fácánleves bazsalikomos húsgombóccal

Hozzávalók (6 személyre):

Leves:

  • 2 konyhakész fácán
  • 30dkg vegyes leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé, fokhagyma, vöröshagyma, paprika, paradicsom, petrezselyem)
  • Só, egész bors, szerecsendió

Húsgombóc:

  • a konyhakész fácánjaink combjai
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • Só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, bazsalikom

Elkészítés:

Leves: A levest húslevesszerűen elkészítjük

Húsgombóc: A combokat kicsontozzuk, ledaráljuk,  a tojásokkal, finomliszttel és a fűszerekkel összegyúrjuk. Fürjtojás nagyságú gombócokat formázunk és enyhén sós vízben kifőzzük.

Tálalás: A fácánból a csontokat kiszedjük, a főtt húst a zöldségekkel együtt csíkokra vágjuk, levesestálba rakjuk, és rászűrjük a levest, majd a felforrósított gombóccal tálaljuk.

Bálint Attila