Ma 2020. október 01., csütörtök, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Időjárás
Hold állása
Telihold
Telihold
14 napos
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa12
mod_vvisit_counterTegnap110
mod_vvisit_counterEzen a héten290

Vadhúsos rántott palacsinta tejszínes gombamártással

Hozzávalók (6személyre)

Palacsinta:

  • 4 tojás
  • 35dkg liszt
  • 3dl tej
  • 3dl víz, vagy szóda
  • só, bors

Vadhús töltelékhez:

  • 70 dkg vegyes vadhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • Só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű, borsika fű
  • 4 tojás
  • 0,5dl konyak

Bundázáshoz:

  • 3 tojás
  • 15dkg liszt
  • 20dkg zsemlemorzsa

Mártáshoz:

  • 50dkg csiperkegomba
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3dl tejszín
  • 1fej vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 3dl víz
  • Só, bors

Elkészítés

Palacsinta: a hozzávalókat  összekeverjük, és kisütjük a palacsintát.

Töltelék: A húst ledaráljuk, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadva a húst, és fűszereket megpirítjuk, a felvert tojással összefogatjuk, kevergetés mellett készre sütjük és ráöntjük a konyakot.

A kihűlt tölteléket a palacsintába töltjük, a tészta két oldalát behajtjuk és feltekerjük, bundázzuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Tejszínes gombamártás

A finomra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát és finomra petrezselyem zöldet, sót, borsot. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, ekkor meghintjük liszttel majd felengedjük tejszínnel és vízzel, kiforraljuk. ( A vizet helyettesíthetjük csontlével, vagy húslevessel)

Bálint Attila