Ma 2021. január 28., csütörtök, Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
Időjárás
Hold állása
Telihold
Telihold
14 napos
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4
mod_vvisit_counterTegnap77
mod_vvisit_counterEzen a héten206

Trófeamustra Rábapatonán

A rábapatonai sportpályán 2017.11.11.-én megrendezték a Rábapatonai Vadásztársaság első trófea mustráját. Történelmében ilyen eseményre még nem volt példa, mely remekül mutatja azt, hogy a társaságunk jó úton halad. A trófeaszemlét a társaság elnöke nyitotta meg. Köszöntötte az elejtőket, kísérőket, vendégeket, akik ezen a remek hangulatú napon megtiszteltek bennünket jelenlétükkel. Az Intéző Bizottságból Dombi Kornél mutatta be a trófeákat és pár szóban ismertette az elejtések körülményeit.

Az idei évben kiemelkedő súlyú és minőségű trófeák kerültek terítékre, főként Gímszarvas bikából, de az őzbakok trófeáira is méltán büszkék lehetünk. Eddig 13 darab Gímbikánál adhatták át a töretet a kísérők vagy a Hivatásos Vadászaink az elejtőnek. Az eddig elbírált 12 darab bika trófeájának átlagsúlya 6 kg körüli értéket mutatott, amely elismert Gím-es területeken is kiváló eredménynek számít. Legnagyobb tömegű trófea 9,02kg-os volt a hivatalos bírálaton, korát 8 évesre becsülték. Az elejtő Borsetta Marco vendégvadász, aki Olaszországból érkezett, hogy elejtse ezt a csodálatos vadat. Meg kell még említenünk egy 6,94 kg súlyú agancsot is, melyet 11 évesre becsültek. Elejtője Stefek Stefan Szlovák vendégvadász. A 12 bikából 6 darabot éremmel is jutalmaztak, melyből négy ezüstöt, és kettő bronz-minősítést kapott. Szerencsésebb tagjainknál is születtek szép eredmények, legkiemelkedőbb közülük súly és kor tekintetében Bálint Attila trófeája, 8,34 kg súllyal és becsült 8 évvel. Ennél az elejtésnél Györkös Tamás tagunk, mint kísérő segített vadásztársának és barátjának az elejtésben, akinek szintén sikerült egy 6,48 kg agancssúlyú gímbikát terítékre hoznia.

Fontos megemlítenünk a terület Hivatásos Vadászainak, Kelemen Zsoltnak és Kovács Ákosnak munkáját, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a kiváló eredmények megszülessenek.

A kissé borongós, hűvös időben jól esett egy tál meleg étel, melyet frissen készített Bálint Attila vadásztársunk. Ezúton is köszönjük neki, hogy felkészültségével emelte-e nap színvonalát.

Továbbá szeretném megköszönni mindenkinek aki, valamilyen módon hozzájárult ezekhez a sikerekhez és, hogy ez a remek nap létre jöjjön. Úgy gondolom ezekre az eredményekre nem csak, mint vadászemberek, hanem mint rábapatonai lakosok is méltán büszkék lehetünk. Bízom abban, hogy hagyományt teremtünk és évről évre sikerül ilyen csodálatos trófeákat bemutatnunk, elejtőinek örök emléket adva…