Ma 2021. január 27., szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.
Időjárás
Hold állása
Telihold
Telihold
13 napos
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa75
mod_vvisit_counterTegnap77
mod_vvisit_counterEzen a héten200

Vadászház avató és trófea mustra

2018.10.27.-én tartotta a Rábapatonai Vadásztársaság hivatalos vadászház megnyitóját, melyet trófeamustrával egészített ki és tett még emlékezetessé. A vadászház avató rendhagyó esemény, nagy mérföldkő társaságunk életében. Az alap ötlet, hogy legyen egy közös hely a vadászoknak az-az egy Vadászház Bognár József tagtársunk felvetése volt 2014-es évben. Ezt a gondolatot a tagság támogatta és egy faluszéli, felújítandó házat vásárolt mely gyönyörű környezetben található. A rengeteg ötlet később még több munkával párosult.

Mikor 27.-én az elkészült ház udvarán állhattunk sokunkban az a gondolat fogalmazódott meg

,,…igen ez a miénk.” De az öröm csak akkor teljes, ha ezt megoszthatjuk másokkal. Így is történt ezen a napon.

A rendezvényt a ház előkertjében Bognár Szabolcs társaságunk elnöke nyitotta meg ünnepi beszéddel készülve. Összefoglalta az elmúlt évek történéseit, munkáit és nem utolsó sorban köszönetet mondott mindazoknak akik valamilyen módon segítettek, támogattak bennünket.

Beszédét Dombi Kornél folytatta, bemutatta a Gímszarvas és Őz trófeákat és egy pár gondolattal kiegészítve ismertette az elejtéseket és annak körülményeit.

Az idei évben 10 gímbikánál adhattunk át töretet az elejtőknek. Az előző évhez hasonlóan az átlag trófeasúly 6kg körüli érték mely kiválónak mondható területünk jellegéhez képest. Érmek tekintetében is méltán büszkék lehetünk, hiszen a 10 elejtett bikából 4 bronz 1 ezüst fokozatott kapott. Tehát 50%-a érmes.

Legkiemelkedőbb trófeasúly 8,80 kg lett az idei évben, elejtő Martin Skovajsa Szlovákiából érkező vendégvadász. Ezt követte 7,35kg agancstömegű gímbika melynek elejtője Vendelin Száraz. A 9 éves és 7,11 kg-os trófea Gódány Márton vadászgyűjteményét gyarapíthatja, remélve, hogy mindig jó szívvel gondol vissza a patonai vadászterületre.

Kísérők Kelemen Zsolt táraságunk hivatásos vadásza és Kovács Ákos voltak, kiknek munkáját és szakmai felkészültségét ezúton is köszönjük.

Tagjaink közül is büszkélkedhetnek elejtéssel. Név szerint Bálint Attila és Dombi Kornél járt sikerrel a 2018-as évi bőgés időszakában. Reméljük következő években Szt. Hubertusz kegyes lesz a többi vadásztárshoz is és megajándékozza egy gyönyörű trófeával.

Fontos megemlítenem Őz bakjaink trófeáit is, melyet az érdeklődők szintén itt megtekinthettek. Érmes bakok, különleges agancsok árulkodnak, hogy területünk kiváló élőhelye az Őznek is.

A megnyitó után egy közös ebéd elfogyasztása következett. Bálint Attila és Bognár Csaba vadásztársunk méltóképpen kitettek magukért az ételek tekintetében. Kemencében sült szarvas szeletek erdei gomba mártással, zöldséges szarvas ragu zsemlegombóccal, rösztivel és krokettel, tárcsán ropogósra sütött keszeg, székelykáposzta került az asztalra, mely csak emelte rendezvényünk színvonalát. Desszertként felajánlott süteményeket e sorokon keresztül is szeretnénk megköszönni. Továbbá Györkös Tamás és párja Ildi segítségét, hogy gondoskodtak a felszolgálásról és nem szenvedtünk hiányt semmiben.

Volt aki duplán ünnepelhetett, id. Vígh József vadásztársunk ekkor ünnepelhette a kerek 70. születésnapját.  Isten Éltesse Józsi Bácsi!

Hogy teljes legyen a nap, a rábapatonai Sziva-Rock együttes húzta a talp alá valót remek hangulatot keltve.

Az idő sajnos nem volt kegyes hozzánk, az eső egész nap esett, de ez nem szegte kedvét a jókedvű táraságnak. Jó volt látni, hogy a rossz idő ellenére a gyerekek is jól érezték magukat. Különböző gyerekprogramokon vehettek részt. Felügyelet mellett kipróbálhatták az íjászatot, hogy egy kicsit közelebb kerülhessenek a vadászathoz.

Bízok benne, hogy a következő években is bemutathatjuk trófeáinkat és hasonló vagy talán ennél is nagyobb szabású rendezvény öregbíti és viszi hírét a Rábapatonai Vadásztáraságnak.